Mitt bildstöd

Mitt bildstöd


Här finns en sida med det bildstöd jag och min partner har gjort själva som går att laddar ner och använda för den som vill. Det bildstödet som läggs upp här är sådant som vi har gjort till mig eller vårt barn och som vi kan dela med oss av. Oftast är det jag som är hjärnan bakom bildstödet, dvs som står för utformningen men eftersom min kapacitet är mycket begränsad så hjälper min partner till med en del praktiskt genomförande.

Det material som är gjort i InPrint 3 (slutar på ipdoc) kan bara öppnas om du har det programmet.

Bildstödet är indelat i följande områden:

Exempel på bildstöd som finns på sidan

Baka och laga mat

 

Exempel på det bildstöd som finns på sidan som bilden länkar till Förberedelser

 

Gradient som går från grå till turkos som bakgrund. Ovanpå exempel på det bildstöd som finns på sidan.

Hygien

 

Exempel på bildstöd frå sidan

Högtider

 

Bild med exempel på det bildstödsmaterial som finns på sidan mot en turkosgrå bakgrundLivskunskap

 

Turkosgrå bakgrund och exempel på det bildstöd som finna på sidanMakt, etik och värderingar

 

Gradient bakgrund som går från grått till turkost. Ovanpå är det exempel från det bildstöd som finns på sidanMående

 

Exempel på bildstöd för skolan mot turkosgrå bakgrundSkola och fritids

 

Exempel på bildstöd på sidan.Tid (År och månader, årstider, veckor, dygn och tidsbegrepp)

 

Header som visar exempel på det bildstöd som finns på sidan.

Vård och tandvård

 

Format

Om inget annat anges så är filerna i PDF men en del material kommer i flera format för att kunna ändras och då står det vilken fil som är i vilket format. De olika hjulen (cirklarna som illustrerar tid) är här bara upplagda i JPG och PDF. Vill du ha dem som TIFF så får du maila mig.

Det material som är gjort i InPrint 3 (slutar på ipdoc) kan bara öppnas om du har det programmet. Länkarna går till Dropbox där du kan ladda ner ipdoc-filerna. Du behöver ha ett konto i Dropbox men det är gratis (dropbox-konto alltså, inte programmet InPrint 3) och du kommer till registreringssidan genom att klicka på någon av länkarna.

Symbolbaser

Materialet är gjort med fyra olika symbolbaser:

Varumärkessymbol för symbolbasen widgit

Widgitsymboler från Symbolbruket (i programmet InPrint 3)

 

 

 

Varumärkessymbol för symbolbasen PictogramPictogram från SPSM

 

 

 

Foto av pepparkakshusFoton (tagna själv eller hämtade från Pixabay i enstaka fall)

 

 

Blandade symboler som finns på bildstod.se

 

 

 

 

De olika symbolbaserna har olika licensvillkor vilket är det som styr om du behöver ha en egen licens för att kunna laddar ner respektive redigera materialet. Allt som går att ladda ner i öppna format som PDF eller JPG är tillåtet att göra så med. Om du delar materialet här vidare på en egen sida eller blogg så dela det i samma format som jag har lagt upp det, så undviker du brott mot licensvillkoren. Allt som kostar har vi förskrivet av habiliteringen eller betalar för själva. Vi har inga betalda samarbeten med någon.

Användning och villkor

Vill du ha mer förklaringar och bakgrunder till materialet så klicka på inlägget som anges i parantes intill länkarna till själva bildstödet. Länkar till bildbanker och andra källor till bildstöd finns på sidan Visuellt stöd och bildstöd.

Det är fritt fram att använda materialet för eget bruk eller i verksamheter som skola, vård och omsorg. Vill du använda bildstödet i något annat sammanhang så fråga genom att skicka ett mail till funkisfeministen-at-gmail-punkt-com. Om du använder materialet i ett blogginlägg, på en websida eller liknande så länka till den här sidan.

Vill du se exempel på hur bildstödet används? Kolla in instagramkontot Visuellt stöd i vardagen. Där får du se bildstöd gjort av mig, mitt barn och min partner.

Observera att det här inte är ett företag och att du därför inte kan beställa något, däremot går det bra att lämna önskemål i kommentarsfält eller via mail och instagram. Bildstödet passar givetvis inte alla och täcker inte alla människors livsvillkor och behov, eftersom det är baserat på vad jag och mitt barn behöver. Jag är för sjuk för att driva ett företag och göra så mycket mer än det jag gör.