Rädda Linnea och bidra till forskning om behandling av aggressiv hjärntumör

convection-enhanced-delivery
Convection enhanced delivery. Bild från artikel i Daily Mail, klicka på bilden för att komma till artikeln.

Min vän har en dotter som är fem och ett halvt år, lika gammal som mitt eget barn. I december fick familjen beskedet att Linnea har drabbats av en hjärntumör. Efter operationer och analyser av tumörcellerna står det nu klart att det är en fruktansvärt aggressiv tumör som drabbar barn och till nyligen har det inte funnits någon fungerande behandling. Tumören kallas intrinsic pontine glioma (DIPG), eller Diffust Pons Gliom på svenska.

I Sverige kan vården erbjuda strålbehandling som köper familjen tid, men om Linnea ska ha en chans att överleva återstår en experimentell behandling som än så länge bara ges i London. Metoden kallas convection enhanced delivery (CED), och innebär att små katetrar opereras in i hjärnan så att behandlande preparat kan attackera tumören direkt.

Tyvärr kostar behandlingen oerhört mycket pengar och familjen behöver få fram de pengarna snabbt, för Linnea kan inte vänta. Kostnaden beräknas bli 65 000£ (725 000 SEK) för den första operationen och sedan  6500£ (72 500 SEK) för behandlingar därefter och i dagsläget är det oklart hur många av dessa Linnea kommer att behöva. För att kunna ge Linnea den behandling som har en chans att rädda hennes liv har familjen startat en insamling. Om du har råd: Gå in här och bidra med en slant. Förhoppningsvis kan vi bidra till att rädda Linneas och andra barns liv.

Lär mer om behandlingsmetoden:

Give them back their childhood: Funding plea for pioneering treatment of rare brain tumour that no child has survived,

OP38 ROBOT-ASSISTED CONVECTION-ENHANCED DELIVERY OF CARBOPLATIN FOR PROGRESSIVE DIPG – A SAFETY AND FEASIBILITY REPORT OF 5 CASES

Advertisements

Lämna gärna en kommentar.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s