Den kurs som habiliteringen mest av allt borde ge

Den svidande insikten om att den kurs som bäst hade behövts från habiliteringen är

“Så slåss du mot myndigheter – En genomgång av vad du bör göra för att minska risken för att ditt barn går sönder i mötet med en otillgänglig skola. Under kursen går vi igenom hur du hanterar hämndanmälningar från skolan till Socialtjänsten efter att du har anmält skolan till Skolinspektionen, vad du gör när Socialtjänsten hotar med LVU pga att barnet inte kan gå till en otillgänglig skola och vikten av att börja spara för att kunna betala vite som kommunen hotar med för att slippa ta sitt ansvar och göra skolan tillgänglig även för funktionsnedsatta elever.”

Och nä, jag skämtar inte.

Advertisements

2 thoughts on “Den kurs som habiliteringen mest av allt borde ge

 1. Helt galet och så sant!
  Jag har dock inte orkat anmäla till SI, men borde ha gjort det med tanke på vad skolans bristande anpassningar och okunskap har lett till för mitt barn. Vi har blivit orosanmälda ett antal gånger till Socialtjänsten. Till vilken nytta? Vårt barn har kraschat, som en utmattad vuxen, och behöver återhämtning och vila.
  Bäst att habiliteringen tar tag i att skapa en sådan kurs. För vad hjälper det om vi läser på för att försöka förstå våra barn när alla ändå misstror oss???

  Liked by 1 person

 2. Detta är sant, så sant. Man tror först att det ska bli svårt att förstå barnet. Sedan inser man att det är omgiviningens oförståelse som är utmaningen. Men därefter – störst och mest drabbande blir skolan. Inte på grund av barnet. Utan av den massiva felförståelse som många barn med originaliteter eller vanliga specialiteter som adhd och autism möter.
  Här en föreläsning från Hab av Wern Palmius från SPSM som 2012-13 var mycket bra, http://habilitering.se/kalendarium/skolans-stod-till-barn-med-funktionsnedsattning-2?active=node/3992

  Liked by 1 person

Lämna gärna en kommentar.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s