Bästa öronpropparna?

I lägenheten ovanför sker det just nu en omfattande renovering som ska pågå i ca två månader. Det innebär att jag får ingen vila för när de väl är klara för dagen då är familjen hemma och låter och jag klarar inte att exponeras för ljud konstant. Att gå någonstans dagtid är inte ett alternativ av hälsoskäl så nu behöver jag tips på de mest ljuddämpande öronpropparna ni vet. Det funkar inte att ha musik eller annat ljud för att överrösta hamrandet och borrandet, det jag behöver är tystnad. Jag har provat några olika slags öronproppar genom åren men ett problem är att min hud är väldigt känslig och att det därför är svårt att ha öronproppar för långa stunder. Med tanke på den konstanta huvudvärken så är hörselkåpor inte ett alternativ för längre stunder heller.

De sorters öronproppar jag har provat är alla från apoteket och ingen sort har varit bra nog. Är det någon som har tips på några andra, bättre isolerande öronproppar som jag inte måste gå till en specialist med flera veckors väntetid för?

Jag sover uselt på nätterna när jag utsätts för så här mycket ljud dagtid så tips mottages tacksamt. Pengar har jag att avvara men inte möjlighet att gå runt i fysiska butiker och prova.

 

Advertisements

7 thoughts on “Bästa öronpropparna?

 1. Jag älskar mina brusreducerande hörlurar. De dämpar så himla himla mycket, även när en inte har ljud på utan bara den aktiva brusreduceringen. De kostar massor, men hjälp vad de höjt min livskvalitet (på riktigt alltså). Jag får inte ont av att ha dem på mig, har ofta många timmar i sträck, många dagar 8+ h/dag. (Jag kan inte ha hörselkåpor pga det gör ont, så jag är känslig liksom). När det är jättemycket buller runt mig och jag inte vill lyssna på musik/vitt brus/annat ljud så kombinerar jag hörlurarna (med brusreduceringen på) och silikonöronproppar från apoteket.
  Hoppas att du hittar något som passar dig bra, jag är mycket intresserad av att höra vad du kommer fram till och vad du får för tips. Mvh /fellow ljudkänslig

  Like

  1. Tack för tipset! Jag hade någon slags brusreducerande lurar på jobbet för länge sedan men fick det aldrig att funka men ska titta på de du tipsade om. Ett problem är att när jag stoppar i öronproppar så hör jag något slags tjut (tinnitus?) inifrån mitt eget huvud men det är ändå bättre än borrande, hamrande eller när mitt barn leker tåg. Jag återkommer med testresutatet!

   Like

  1. Jag hittade ett test och har nu beställt ett par från Philips som var billigare än flera av de andra men fick bra omdöme rörande just brusreduceringen (Philips SHB9850NC). Tack för att du berättade om att det funkar för dig, efter mina dåliga erfarenheter av den sort jag testade på jobbet ås har jag inte fått tummen ur att orka testa igen men nu blev det av . Om en vecka vet jag förhoppningsvis också om det funkar.

   Like

Lämna gärna en kommentar.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s