Den som inte kan placera sig

Det gick åt helvete rent ut sagt. Bilden går inte ihop. Jag är som en performanceföreställning som rör sig mellan diagnoser, personlighetsdrag, begränsningar, klyschor, stereotyper, underordning, medikalisering, traumatisering, socialisering, misogyni. Historien upprepar sig, de verktyg som ska bestämma vad som är problemet visar sig vara oanvändbara på mig. Klossbyggen och tidtagning. “Det går ju jättebra, din intellektuella kapacitet jättehög!” Kollaps och rummet börjar snurra. Jag vet att jag ser mönster snabbare än många andra. Men vad hjälper det när jag rubbas av ljudet från ventilationen? Jag skakar för att bedömningsmomentet fyller mig med samma skräck som mina mardrömmar är fyllda med.

Är kollapsen min kropps motstånd? Min vägran att reduceras till ett mätbart objekt? Eller är det bara kroppens vrede från en historia som upprepar sig? (Jag kan inte låta bli att tänka på det jag läste om kroppens uppror hos Joy Sanchez.)

Jag borde inte skriva så här i en blogg där jag inte är anonym. Jag vet det. Men jag orkar inte uppföra mig. Jag måste göra motstånd för att orka.

En sak är säker. Jag önskar att jag fortfarande kunde leva om hundra år för att med framtidens glasögon betrakta det som händer nu.

I slutet på augusti faller domen. Jag kommer förmodligen att få en till diagnos men inte den diagnos jag kom dit för att testas för. Kanske får jag ett namn på den skada vården har orsakat mig.

Innan jag gick lämnade jag över min lista på önskemål vid eventuell remittering. Mer motstånd.

 

Advertisements

One thought on “Den som inte kan placera sig

Lämna gärna en kommentar.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s